Welkom bij onze kennisbank

In deze documentatie vindt u alle informatie over hoe we werken (bij de fictieve organisatie R&D Glasco), processen, procedures, hoe we georganiseerd zijn, wie doet wat en is waarvoor verantwoordelijk, instructies, handleidingen, voorbeelden etc. En omdat we dat werken niet voor niets doen, is er ook informatie in opgenomen over onze missie (waar doen we het voor) en de producten en diensten die wij aan onze klanten leveren.
Kortom zowel visie, maar ook handen en voeten.

Klik eens op de knoppen in het menu, om te ontdekken wat waar te vinden is.

 

En om er een werkend en levend geheel van te maken, zijn er rechts nog  twee bijzondere knoppen.

Via de ene komt u erachter hoe we dit bedrijfskennisnetwerk up te date houden en hoe u een rol kunt spelen bij de constante verbetering van processen, procedures en werkwijzen.
De meest linkse knop geeft toegang tot informatie over deze kennisbank zelf. En er is ook een verklarende afkortingen-, woorden- en begrippenlijst met ons eigen “dialect”.

 

Met Bizzknoweb is gemakkelijker zaken te onthouden, kennis die u af en toe nodig heeft, op te zoeken en elkaar te herinneren aan afspraken over de werkwijze. Op die manier kunnen we beter en efficiënter werken, kun je informatie altijd vinden, ook als die collega die alles weet er net even niet is. En door het verbeter-mechanisme blijven we werken aan de verbetering. Het is geen procedure-gevangenis met instructietralies. U als Glasco-er kunt meehelpen onze eigen organisatie op een steeds hoger niveau te brengen, maar ook gebruik maken van de verbeteringen die uw collega’s aandragen.

De “V & V” knop onthult hoe dat in z’n werk gaat.

 

Maar hoe werkt ons Bizzknoweb? Wat vind ik waar en hoe kom ik daar? Voor de bediening van Bizzknoweb zou eigenlijk geen uitleg nodig moeten zijn. Door de 8 menu-opties eens uit te proberen ontdekt u de inhoud en de manier van bedienen als vanzelf. Maar wilt u daar toch wat meer van weten, klik dan eens op de [ ? & ! ] knop in het menu.

 

Op deze plaats slechts twee hints:

/

 

a.

In Bizzknoweb, worden, kleuren, symbolen, layout van de pagina en de achtergrond van de structuur op een consequente manier gebruikt. Informatie daarover vindt u in de “?  !” sectie. Met vier basis regels komt u een heel eind:

-     Blauw is waar je Bent (titels, belangrijkste symbolen in een schema, accenten);

-     Groen is Gaan, net zoals bij de verkeerslichten (een groen symbool of woord is een hyperlink naar meer gedetailleerde informatie over dat onderwerp);

-     Door naar de zolder te klimmen komt u (weer) op een hoger niveau.

-     Geel wijst de weg naar help-informatie / uitleg.

2.

Op dit moment zijn we bezig de eerste onderdelen in onze kennisbank op te nemen. Van volledigheid is dus nog geen sprake.

 

 

verantwoordelijk voor de inhoud van dit onderdeel

Directie van de fictieve organisatie  R&D Glasco BV

J.H. Rozendaal en D. Draaisma