Bizzknoweb

Het bedrijfs-kennis-netwerk voor uw organisatie.

2 voorbeelduitwerkingen voor een fictieve organisatie.

 

Bizzknoweb versie 3 (januari 2021):  gebaseerd op PDF pagina’s

bekijk het voorbeeld voor de fictieve organisatie  Bij Voorbeeld b.v. 

 

Bizzknoweb versie 2  (2014):   gebaseerd op web-pagina’s, met optie tot PDF-afdruk

bekijk het voorbeeld voor de fictieve organisatie Glasco b.v.

 

 

Bizzknoweb is een simpele interne kennisbank, een digitaal handboek in de vorm van een website. Hierin vinden alle medewerkers makkelijk en snel de informatie over uw eigen producten en diensten, proces- en procedure-beschrijvingen, instructies, formulieren, de organisatie, de taak- en verantwoordelijkheidsverdeling en zo meer.

Technische bestaat Bizzknoweb uit een verzameling templates, losse MS-Word documenten en daarvan afgeleide webpagina’s en PDF-documenten, een slimme mappenstructuur, een standaard menubalk en een skelet waarmee de inhoud in samenhang getoond wordt.

Het bijzondere aan Bizzknoweb is, dat u de inhoud kunt onderhouden en uitbouwen enkel met gebruik van MS- Word (versie 2010 of hoger). Dat geldt zelfs voor de schema’s en de daarin opgenomen verwijzingen naar meer details of weer andere documenten of schema’s

Bizzknoweb is niet te koop, maar in combinatie met mijn diensten gratis te verkrijgen. Licenties voor onderhoud of gebruikers (raadplegers) zijn niet nodig.
Door het onderhoud met MS-Word zijn geen dure cursussen nodig om die kunst onder de knie te krijgen. Natuurlijk is er wel een handleiding voor hoe Word te gebruiken voor het onderhoud van de inhoud van Bizzknoweb.

Andere voordelen van Bizzknoweb zijn:

-         van elke pagina is een nette PDF-afdruk te maken;

-         smalle lay-out, waarmee:
             raadpleging op tablets en evt. smartphone beter mogelijk is;
             alle schema’s rechtop staan;
             er op uw bureauscherm ruimte overblijft voor het werk ernaast.

-         er zijn handige verwijzingen (links) op te nemen naar andere bestaande in- en externe documenten;

-         door de templates direct aan het werk, vanuit een leeg handboek, waarin alle algemene indelingen, knoppen, opmaak en symbolen al opgenomen zijn.

En wilt u naast de eigen inhoud toch ook eigen knoppen in de menubalk of andere onderdelen, de inhoud, dan vertel ik graag meer over de mogelijkheden daartoe.

Mocht u later toch een ander documentatie-tool willen gaan gebruiken, dan zijn de in Bizzknoweb gemaakte onderdelen daarin makkelijk op te nemen vanwege het zo goed als universele format. (PDF-bestanden, Word-documenten webpagina’s).

Om het wat aanschouwelijker te maken, heb ik 2 voorbeeld handboeken ontwikkeld, waarin van elk onderdeel een stuk is uitgewerkt. De inhoud van de voorbeelden is haast identiek. In Bizzknoweb versie 2 (2014) is uitgegaan van webpagina’s (HTM).

Omdat de grafische kwaliteit en stabiliteit in de latere versies van MS-Word bij PDF-documenten beter bleken dan bij de met MS-Word gemaakte webpagina’s, is bij  Bizzknoweb versie 3 (2021) gekozen voor PDF-documenten als publicatievorm. Daarbij zijn de opzet, structuur en opvraagmogelijkheden wel zoals bij een digitaal handboek gebaseerd op webpagina’s en is alles te raadplegen in een gewone browser.
Voorlopig is het nadeel van versie 3 dat deze niet goed te raadplegen is op mobiele telefoons en tablets.

 

 

Voor vragen of meer informatie sta ik u graag te woord.

Ate Smit

Cinkel Office